En sommar som fräser på ett stekbord över en kolgrill
Säkerligen har det redan grillats en del men nu börjar det på allvar bli dags att ta fram grillarna därhemma. Äntligen så stundar våren, även om man så klart aldrig kan vara riktigt säker på att vintern inte gör ett kort besök – även i maj.
Det gäller förstås att tänka optimistiskt och tro på att våren verkligen är här nu. Energin ligger trots allt i luften, den där känslan av att allt är möjligt och att vi går mot varmare och ljusare tider.
En het stund tillsammans
Grillningen hör som sagt årstiden till. Äntligen så kan vi samlas ute i trädgården runt vår för säsongen nyinköpta stekbord kolgrill. Det är som bekant alltid kul att experimentera och optimera grillandet, det är trots allt en process som är för evigt pågående.
För kan man göra hamburgarna ännu saftigare och korvarna ännu mer perfekta – ja då är det värt utforskandet av nya grejer.
Det är lite som livet i stort – för den som är intresserad av att utvecklas går det alltid att utforska nya perspektiv och nya horisonter.
Allting går trots allt stadigt framåt, även om man själv känner att det kanske inte gör det.
Det senaste året är väl nog bevis på detta. För även om det talas om ”undantagsår”, ”pausår” och liknande så har livet allt annat än stått stilla. Det händer saker hela tiden och för den som vill utvecklas finns det alltid möjlighet att utmana sig själv och växa.
Nu hoppas vi på att återstoden av 2021 och framåt kommer att gå i mer allmänt konstruktiva tecken än vad som har varit hittills. Grillande är trots allt en social aktivitet i de flesta fall, och det är fint om alla känner sig trygga med att kunna samlas tillsammans och njuta av livet – och korvarna – i säkert samkväm.